Vlechtheg in smulbos

aan het werk met heggen voor het smulbosIn Wijchen Noord, aan de Zwanensingel, is afgelopen maanden hard gewerkt om het oostelijk deel van het park, in het kader van ‘cool nature’ een geheel andere uitstraling te geven. Een van de onderdelen was het aanleggen van een smulpark.

Op woensdag 23 maart werden er op de nationale boomfeestdag door de kinderen van de Paulusschool en de Paschalisschool al fruitbomen en struiken aangeplant. Zaterdag 26 maart kwamen we samen met enkele buurtbewoners en leden van de Leefbaarheidsgroep een vlechtheg planten om het smulbos heen.

ploeg die heggen gaat planten in wijchenDeze dubbele heg, met een totale lengte van 80 meter, zal eerst zes à zeven jaar moeten groeien. Daarna worden de struiken onderaan half ingesneden, zodat ze door elkaar gevlochten kunnen worden. Er ontstaat dan een dichte haag, waar grotere dieren niet meer doorheen kunnen, maar andere dieren juist weer bescherming kunnen gaan zoeken. Natuurlijk ook een mooie woonplaats voor vogels en insecten.

het team dat heggen heeft geplant in wijchen noord in smulbosHeggen vormen van oudsher een natuurlijke afscheiding tussen kleine percelen. Ze maken prikkeldraad overbodig. De kringloop van de natuur zal in dit kleine stukje park in praktijk kunnen komen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.