verslag NK maasheggenvlechten

Op 13 maart 2011 vond het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten plaats bij Oeffelt (NB). Rond de 8000 bezoekers kwamen kijken hoe de 33 teams streden om de eerste plaatsen.

Maasheggen Balgoy deed ook mee: met twee teams maar liefst, in een poging om de Gouden Hiep naar Gelderland te halen.

De afgelopen winter hebben we een aantal zaterdagen les gehad om op authentieke wijze te snoeien en te vlechten. Het werd elke keer weer een gezellig samenzijn, en de aangeleerde technieken hopen we snel in praktijk te kunnen brengen in Balgoy.

dikke bomen

Op het kampioenschap moest elk team 10 meter heg vlechten. Door loting werd bepaald welk stuk elk team onder handen moest nemen. De groep van Rico, Ruud en Willem trof het bijzonder slecht: op het natste gedeelte stonden de dikste bomen. Peter, Sjoerd, Joop en Harry Keereweer had het net wat makkelijker, maar ook zij waren tot het laatste fluitsignaal druk bezig.

Er was forse competitie en helaas ging de prijs aan onze neus voorbij: de vlechtwedstrijd werd gewonnen door een team van de Radboud Universiteit Nijmegen. Maar we hebben veel geleerd en nieuwe vlechters leren kennen.

 

De dag werd georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Boxmeer i.s.m. IVN Maasvallei, Staatsbosbeheer, gemeente Boxmeer, Stichting Heg-en-Landschap en vele anderen.

Een verslag staat op de website maasheggen.nl. Het programma Vroege vogels maakte er opnames, het filmpje staat hieronder, en een radioverslag kun je hier beluisteren.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.