Categorie archieven: nieuws

Heggen in volle bloei

Resultaat van ons werk, mooi cultuurlandschap aan de Hoeveweg.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Heggen in volle bloei

NL.Doet, 11 maart.

Met de NL Doet hebben we nestkasten gemaakt.  Na afloop hebben we nog gezellig nagepraat onder het nuttigen van een kop koffie. Lokatie Houtsestraat 12.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor NL.Doet, 11 maart.

Werkochtend december

Struweelheg gesnoeid, wilgen geknot en snoeihout gebruikt om een takkenril te maken

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Werkochtend december

5 november, nationale natuurwerkdag, heggenvlechten Hoeveweg 25 Balgoij. 

We hebben de natuurwerkdag aangegerepen om een stuk heg op ambachtelijke wijze te vlechten op het perceel van Dierenpension De Mère. De catering was verzorgd door de familie vd Boogaard.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 5 november, nationale natuurwerkdag, heggenvlechten Hoeveweg 25 Balgoij. 

Lezing 24 juni, kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen

******* We hebben van Henry Kuppen het bericht ontvangen dat hij corona heeft. Hierdoor kan helaas de lezing over kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen morgenavond niet doorgaan We proberen op een later tijdstip deze lezing alsnog te organiseren. … Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Lezing 24 juni, kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen

Werkochtenden maart

In maart hebben we diverse ochtenden gewerkt aan onze prachtige heggen. Een van de klussen was het terugsnoeien van de wilde roos.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Werkochtenden maart

Werkochtenden februari

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Werkochtenden februari

Snoeien bomen kerkplein.

Na een lange tijd zijn we weer bij elkaar gekomen en hebben hard gewerkt om de bomen op het kerkplein te snoeien. Deze zijn geplant in 2008 en door ons al meerdere malen gesnoeid.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Snoeien bomen kerkplein.

Balgoy de groenste!

De gemeente Wijchen heeft een beleidsdocument ‘Natuur en Biodiversiteit’ laten maken. Hierin wordt het Maasheggengebied van Balgoy en de Loonsewaard qua biodiversiteit als hoogste gewaardeerd! Ranglijst Biodiversiteit gemeente Wijchen: 1 Loonsewaard 2 Balgoij 3 Heumenseweg-Boskant

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Balgoy de groenste!

Werkavond 6 juli

We hebben hoge vegetatie verwijderd bij nieuwe aanplant in het Bremté mére gebied. De vegetatie stond erg hoog en concurreerde met jonge beplanting. Daarom is rondom de jonge struiken onkruid weggemaaid met bosmaaier en zeis.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Werkavond 6 juli