Kroonwerkfestival Nederasselt

mannen van maasheggen balgoy in stand op kroonwerkfestival

Ruud, Rico en Sjoerd in de stand

Op 27 juni 2010 hebben we een stand gehad tijdens het Kroonwerkfestival in Nederasselt.

Er is in de periode vanaf 2007 gewerkt om het landschap rond de Coehoorn (Nederasselt) mooier te maken. De heggen in dit gebied zijn opgeknapt en er is een nieuw natuurterrein aangelegd bij een reusachtige dassenburcht. De oevers van de Maas werden opgeknapt zodat veel meer planten en dieren er een plek kunnen vinden.

Daarom viel er op 27 juni 2010 in de uiterwaarden bij Nederasselt iets te vieren voor ouderen, kinderen en natuurliefhebbers! Rond de fundamenten van het Kroonwerk Coehoorn, tegenover vestingstad Grave, was er een gratis zomers feest. Met diverse wandelexcursies, het vlechten met wilgentenen en verschillende stands  konden de bezoekers kennis maken met de cultuurhistorie van hun eigen streek. Er kon geluisterd en gekeken worden naar de muziekgroep Madlot, theateracts, presentatie van het Agrarisch Museum De Garstkamp en naar uitleg over de natuurvriendelijke oevers en het heggenlandschap.

Omdat we een bijdrage hadden geleverd aan het herstel van het cultuurlandschap, konden we onze doelstellingen en visies duidelijk maken aan het grote publiek. Ruud en Rico hadden de grote zuilen met oude kaarten en foto’s opgesteld, onze startnotitie lag er ter inzage en dat leverde een aantrekkelijke stand op. Er was veel bekijks gedurende de hele dag en we hebben onszelf aardig weten te promoten want 23 mensen wilde graag onze nieuwsbrieven blijven ontvangen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.