320 meter nieuwe heg!

heggen planten herreweg balgoy natuurwerkdag 2010

De nationale natuurwerkdag van 6 november betekende een belangrijke stap in de goede richting voor Maasheggen Balgoy: aan de Herreweg hebben 35 vrijwilligers 320 meter heg aangeplant.

Voorbereiding

De werkgroep Maasheggen Balgoy en de gemeente Wijchen hebben de voorbereidende werkzaamheden gedeeld (aanschaf beplanting, grondwerk, persbericht etc).

De werkgroep heeft een gewenst eindbeeld en de ingrijpmomenten van de beplanting beschreven en geïllustreerd. Dit is belangrijk voor een juist beheer en om anderen duidelijk te maken wat voor beplanting er komt, hoe hoog deze wordt en wanneer er ingegrepen wordt.

Hagen en wilgen

Na speeches van wethouder Rob Engels, de Gelderse gedeputeerde Harry Keereweer en verenigingsvoorzitter Sjoerd Aertssen begonnen we om tien uur met planten. In totaal waren er 35 personen die allemaal hun steentje hebben bij gedragen. Het weer was droog maar de grond zeer nat.

Om twaalf uur waren we klaar met het planten van de haag. We zijn toen met zijn allen terug gegaan naar de oude boerderij aan de Houtsestraat in Balgoy. Na de soep en broodjes met de gehele groep zijn er in de regen nog acht knotwilgen aangeplant door de “harde kern”.

ploeg heggen planten Herreweg Balgoy Natuurwerkdag 2010

Veel aandacht

Voor de werkgroep Maasheggen Balgoy was dit de eerste werkdag in het gebied. Er is veel goede publiciteit geweest rondom de herplant en er is door o.a. Omroep Wijchen en Adriaan Berben. Wat de pers schreef leest u bij In de media.

Een oude cultuurhistorische weg is door de nieuwe aanplant versterkt en de streekeigen beplanting die van autochtone herkomst is zorgt ervoor dat de natuur en omgeving weer kleur krijgt.

Assortiment en aantallen

Eenstijlige meidoorn 125 stuks
Tweestijlige meidoorn 20 stuks
Sleedoorn 175 stuks
Wegedoorn 70 stuks
Kardinaalsmuts 125 stuks
Gelderse roos 125 stuks
Rode kornoelje 100 stuks
Wilde appel 25 stuks
Hondsroos 20 stuks
Gewone es 5 stuks
Schietwilg [knot] 8 stuks

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.