Natuurwerkdag

Op 5 november is het voor de elfde keer een Natuurwerkdag. Op 350 locaties slaan vrijwilligers weer gezamenlijk aan het knotten, snoeien, schoonmaken en planten. Vorig jaar waren er 12.000 deelnemers bij deze landelijke opknapbeurt van de natuur. Scholieren kunnen op die dag invulling geven aan hun maatschappelijke stage.

Twee heggen

Maasheggen Balgoy is er natuurlijk ook bij en organiseert de dag samen met Staatsbosbeheer. Met ongeveer 50 deelnemers gaan we twee verwaarloosde heggen onder handen nemen: snoeien, ongewenste struiken verwijderen, opschot wegwerken, en kale stukken bijplanten.

Heb je hart voor je omgeving en houd je van buiten werken, geef je dan op. Specifieke kennis of ervaring is niet vereist, de leden van Maasheggen Balgoy geven uitleg, en gereedschap en koffie staan klaar. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. En vooral: een mooie belevenis om gezamenlijk de natuur om ons heen vooruit te helpen.

Opgeven gaat via de website van de Natuurwerkdag, klik op deze link en je komt direct op de goede pagina. Daar staan ook contactgegevens voor wie meer wil weten.

Verslag van de Natuurwerkdag 2010 staat hier.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.