Natuurwerkdag 2011

vrijwilliger werkt aan snoeien van sztruweel in bremde meer, balgoyOp 5 november is er in het kader van de Natuurwerkdag met een flinke ploeg gewerkt aan de heggen in het mooiste en best bewaarde cultuurlandschap van Wijchen, de Bremdemeer in Balgoy.Dvrijwilliger verwijdert bramen van es, bremde meer natuurwerkdag 2011e dag werd georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Tientallen vrijwilligers staken de handen uit de mouwen.

Waar gaten in het struweel waren ontstaan werdennieuwe struiken en bomen geplant. Op andere plaatsen werd stevig gesnoeid, en werden onegwenste struiken en planten verwijderd. Met name de bramen hielden er hele stukken in hun greep, wat de variatie en het welzijn van de andere bomen en struiken niet ten goede kwam. Wel een rotkarwei om die weerspannige en stekelige takken weg te halen!

Door de jongste deelnemers werd er gekleurd en gekleid, en voor iedereen was er soep, broodjes en koffie.

Toen rond half twee iedereen moe werd van het zagen en graven volgde er tot besluit een korte rondleiding door het gebied. De boswachters van Staatsbosbeheer vertelden daarbij wandelen doro bremde meer, balgoy, met de boswachterhet een en ander over specifieke kenmerken en beheer van dit afwisselende stukje Balgoy, met heggen en struweel rond kleine percelen weiland. De verschillende hoekjes spelen alle een rol in het ecosysteem: van vlinders, insecten en vleermuizen tot hazen en reeën, elke soort profiteert weer van iets anders.

Het onderhoud dat tijdens deze Natuurwerkdag gezamenlijk is uitgevoerd helpt het gebied mooi en gezond te houden zodat mens en dier er nog lang plezier van hebben. Een uitgebreide fotoreportage staat hier.

bremde meer, balgoy

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.