Werkdag op zaterdag 18 november 2017

Twee activiteiten: opkronen beuken bij de kerk en knotten wilgen bij het hospice in Wijchen.

We hebben met een paar vrijwilligers bij de kerk de beuken een stuk opgekroond. De onderste takken zijn van de bomen verwijderd om er uiteindelijk een echte beukenlaan van te maken. Dit moeten we nog een paar keer doen. Het kan niet ineens want beuken kunnen niet goed tegen direct zonlicht op de stam. Ze moeten er dus langzaam aan wennen. Volgend jaar moeten er een paar te dikke takken en meervoudige toppen uitgehaald worden omdat die eruit kunnen scheuren.

Hier een paar foto’s van het resultaat met prachtige herfstkleuren!

Na het opkronen zijn we naar Wijchen gegaan om daar de 3 jaar geleden door ons aangeplantte wilgen te knotten. Eigenlijk was het nog geen knotten maar het creëren van de knot door lage takken compleet en de bovenste takken om 10 cm  af te zagen. Over een aantal jaren staan hier een rij prachtige grillige knotwilgen.

Een paar vrijwilligers van het hospice hebben  kunnen zien hoe het knotten gaat. Na het knotten kregen wij een rondleiding door het hospice. Het is een mooi en praktisch vormgeven gebouw met een zeer rustgevende uitstraling.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.